Ledige stillinger

I Pharma Marine produserer vi bærekraftige omega-3 produkter, både i bulk og i konsumentforpakninger, som vi eksporterer til store deler av verden. Selskapet er opptatt av å videreføre våre tradisjoner med å ta vare på ressursene vi høster fra naturen. Vi holder til på idylliske Terøy i Søvik, med topp moderne prosessutstyr og fabrikklokaler. Pharma Marine er stolt over å være en innovativ bedrift med kunnskapsrike medarbeidere fra mange forskjellige land og kulturer. Vi er i stadig vekst og er nå ca 80 ansatte. Vi utvider teamet og søker etter deg som vil jobbe i industriell matproduksjon.

Teknisk sjef


Pharma Marine er en familiebedrift som vokser i god fart og som har sterke verdier innenfor bærekraft, samfunnsansvar og en lidenskap for nytenking. Vår filosofi stammer fra generasjonene før oss som lærte oss viktigheten av å utnytte alt vi høster fra naturen. Vi leverer norske, rene og bærekraftige omega-3-produkter av førsteklasses kvalitet i både bulk, flasker og porsjonspakninger. Vi er stolte av å kunne tilby helsebringende og smakfulle produkter som gjør at mennesker verden over får en bedre livskvalitet.
 
Vi er pr. i dag ca. 80 ansatte og det gleder oss at vi nå kan utvide vårt dyktige og motiverte team ytterligere. Vi ser etter en systematisk og fremtidsrettet Teknisk Sjef som kan bidra til å videreutvikle vår fabrikk og produksjonslinjer.
 
Din arbeidshverdag:
Hos oss vil du bli en del av en fremtidsrettet og trygg arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø. Du vil oppleve både faglig og personlig utvikling som en del av en sammensveiset og inkluderende gjeng som er opptatt av å skape trivsel og mestring sammen på arbeidsplassen. Som Teknisk Sjef i Pharma Marine vil du ha en viktig rolle i videreutviklingen av vår tekniske avdeling og fabrikken vår på Terøya. Du vil lede en avdeling bestående av seks faglig dyktige og engasjerte medarbeidere som brenner for sitt fagområde. Denne rollen vil by på varierte arbeidsoppgaver og et stort ansvar for vår videre vekst. Noen av dine viktigste arbeidsoppgaver vil være:
Overordnet ansvar for selskapets tekniske installasjoner
Ta eierskap i prosessen med å optimalisere og videreutvikle produksjonslinjene i fabrikken
Ansvar for å følge opp og utvikle teknisk avdeling både i daglig drift og gjennom prosjekter
Være en fremtidsrettet, tydelig og samlende leder for teknisk avdeling
Lede både interne og eksterne prosjekter
Bidra til videreutvikling av tekniske systemer
Systematisere all dokumentasjon
 
Hvem er du?
Vi tror du vil trives hos oss hvis du er en pålitelig og fremoverlent leder som ønsker å være med på å bygge og utvikle selskapet for videre vekst. Du er en nysgjerrig, innovativ og uredd person som ser løsninger der andre ser hindringer. Vi ser også for oss at du er en samlende og tålmodig lagspiller som er opptatt av å spille hverandre gode. For at du skal kunne lykkes i rollen har du prosjektleder- og ledererfaring fra lignende bransje samt erfaring med å bygge og videreutvikle produksjonslinjer. I tillegg har du utdannelse på master eller bachelor nivå, eller annen relevant bakgrunn.
 
Kjenner du deg igjen i dette?
Grip sjansen og send oss en søknad!

Søknad og spørsmål om stillingen sendes via https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=286520188
 

Financial Manager


LKG Innovation AS er et familiekonsern som vokser i god fart og har sterke verdier innenfor bærekraft, samfunnsansvar og en lidenskap for nytenking.
Hovedvirksomheten vår er Pharma Marine AS. Vi bruker kunnskapen og tradisjonene fra generasjonene før oss og kombinerer de med dagens teknologi. Med dette produserer vi høykvalitets omega-3 produkter, som eksporteres til store deler av verden i både bulk, flasker og porsjonsposer.
Konsernet er godt rustet for videre vekst og ønsker flere kloke hoder som kan være med på denne reisen. Nå ønsker vi å styrke vår økonomifunksjon og ser derfor etter en Financial Manager som er nysgjerrig, fremoverlent og har god faglig tyngde.
 
Din arbeidshverdag:
Som Financial Manager vil du være en viktig ressurs i arbeidet med å utvikle system og økonomifunksjonen hos oss. Du vil lede fire dyktige og faglig sterke medarbeidere innen økonomi og IT med et stort engasjement for arbeidsplassen sin. Du vil være ansatt i LKG Holding AS og rapportere til konsernets CFO. Du vil utføre økonomi- og IT funksjoner for alle selskapene i konsernet. Hos oss vil du bli en del av en fremtidsrettet og trygg arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø. Vi har fokus på å spille hverandre gode og dra nytte av hverandres kompetanse og erfaringer. Denne rollen vil by på varierte arbeidsoppgaver og et stort ansvar om å utvikle vår økonomifunksjon og systemer til neste nivå. I dag består konsernet av rundt 80 ansatte fordelt på fasilitetene våre på Terøya, Søvik og på Valle, Skodje.
Noen av dine viktigste arbeidsoppgaver vil være:
Økonomistyring, herunder ansvar for blant annet regnskap, budsjett, kalkyler, rapportering, analyse og optimalisering
Operativ ledelse og utvikling av økonomi- og IT-funksjonen, inkl. ansvar for fire ansatte
Økonomisk oppfølging av prosjekter
 
Hvem er du?
Vi ser for oss at du er en strukturert, læringsvillig og nytenkende lagspiller som har et stort ønske om å bidra til utvikling og videre vekst. Du er også en mål-, beslutnings-, og handlingsorientert tallknuser som evner å lede og administrere laget i riktig retning. For å kunne mestre denne rollen har du solide IT ferdigheter og erfaring fra implementering av nye IT løsninger. Samtidig har du relevant arbeidserfaring fra controlling, regnskap, revisjon, finans eller lignende. En bachelor eller master innen økonomi og administrasjon, revisjon, regnskap eller finans er også viktig for å kunne lykkes.

Kjenner du deg igjen i dette?
Grip sjansen og send oss en søknad!

Søknad og spørsmål om stillingen sendes via https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=286516542